top of page

Ujemi zadnji trenutek za prijavo v Nacionalno shemo mobilnosti!

Optimistični zaključek leta je prinesel še zadnji klic k prijavi v Nacionalno shemo mobilnosti, namenjeno mladim od 18. do 35. leta, ki so dolgotrajno brezposelni. Čeprav je informativni dan bil že pred dvema tednoma, so prijave odprte še do jutri, 30. 12. 2020, polletno usposabljanje pa se bo predvidoma pričelo v februarju 2021. Če torej v zadnjem letu niste vključeni v formalno izobraževanje ali bili zaposleni, je morda prav to vaša odskočna deska za prihodnost.


Vir slike: Unsplash


Delovno-učna izkušnja v Nemčiji v okviru Nacionalne sheme mobilnosti


Ali ste vedeli, da šestmesečni program, v katerega bo udeleženih od 20 do 24 posameznikov, ki ustrezajo pogojem prijave, dva meseca poteka pri partnerskih delodajalcih v Nemčiji? To da udeležencem pomembno izkušnjo in referenco dela na enem najbolj perspektivnih tržišč v Evropi. Poleg jezikovnega usposabljanja, delavnic, mentorstva in kritih stroškov bivanja ter poti tako udeleženci pridobijo še možnost navezovanja stikov in začetke dolgoročnega razvoja osebno-poslovne mreže, ki jim lahko tudi v prihodnosti koristi za pridobitev kakovostne zaposlitve.


Kdo in kako se prijavi


Prijavijo se lahko vsi, ki vsaj leto dni niso bili zaposleni ali vključeni v formalni sistem izobraževanja. Aktivnim študentom in dijakom s statusom tako usposabljanje ni namenjeno, je pa odlična priložnost za tiste, ki so izobraževanje zaključili, da bi našli svojo priložnost na trgu delovne sile, a jim to še ni uspelo. Program velja tudi za tiste, ki na zavodu za zaposlovanje niso prijavljeni, če izpolnjujejo starostni pogoj (od 18 do vključno 35 let) ter niso vključeni v kakšno drugo usposabljanje.


Če ste se v zgornjem opisu prepoznali in vas izkušnja v Nemčiji zanima, se prijavite do 30. 12. 2020 na nsm@ess.gov.si, kamor pošljete Europass življenjepis (s fotografijo) in motivacijsko pismo. Najpomembneje je, da v CV-ju navedete znanje angleščine in nemščine ter v motivacijskem pismu tri področja, ki vas karierno zanimajo v primeru vključitve v ta projekt. Še en namig iz informativnega dokumenta: bolj kot stopnja in smer izobrazbe ter delovne izkušnje sta za izbor pomembni motiviranost in pripravljenost na učenje.


Več informacij najdete na spletnem mestu ZRSZ.


Comments


bottom of page