top of page

Urbana dnevna soba ponovno v mestu

Sedaj jo pa že vsi poznamo, kajne? Urbano dnevno sobo, seveda. V soboto, 7. 9. 2019, jo bomo ponovno postavili na Glavnem trgu našega knežjega mesta. In takrat bo še posebej krasna, saj bomo lahko v njej spili tudi kakšen priboljšek z bližnjega festivala. Se vidimo? Seveda se!

Preproga, kavč, kakšna knjiga in dobra družba. To je popolnoma dovolj za preživljanje prostega časa. No, wifi smo pozabili - ampak v časih, ko imamo vsi mobilne pakete z ogromno prenosa podatkov, tudi ni problem, da smo ga. Čeprav, veste, bi bilo kdaj dobro tudi naše telefone in druge pametne naprave odložiti. Se spogledati s cimrom, morda vprašati, kako je kaj in pristati v prijetnem pogovoru, namesto da se zavijamo v svoj e-mehurček.

Interaktivna inštalacija sredi mesta ima družben namen

In to je ena od stvari, ki jih predstavlja urbana dnevna soba. Če že mi nočemo iz naše domače dnevne sobe, bo pa dnevna prišla ven! Sedaj že tradicionalno, da vam pričara pozno-poletni večer na prostem. Res ne bo več toplo in čeprav lahko indijansko poletje baje letos kar pozabimo, bomo vseeno odplesali kakšno indijansko proti dežju in bo naš urbano-dnevno-sobni večer vsaj suh. Malo bolj se bomo pa že oblekli, kajne?

Če ste že pozabili ali si celo nikoli predstavljali, kako se je v živo (in ne preko aplikacije na telefonu) pogovarjati z neznancem, vabljeni. Če vas zanima, kaj je novega v mestu, vabljeni. Če ste spili kakšen gin preveč in bi raje malo sedli, vabljeni. Vabljeni tudi, če vas zanima, kje smo dobili idejo in bi radi debatirali o smislu Urbane dnevne sobe. Tudi če morda za debato ne boste našli koga kompetentnega, boste njen smisel občutili.

Pa še enkrat ponovimo, zakaj jo morate preizkusiti

Urbana dnevna soba predstavlja prostor sredi mesta - inštalacijo, če se izrazimo v umetniškem smislu - kjer se lahko druži, kaj prečita ali preprosto malo posedi vsak mimoidoči. Lahko pripeljete svojega psa, mačka ali kanarčka. Ampak morate prinesti svoje copate, mi jih nimamo dovolj, kaj šele v parih. Prav tako lahko v naši dnevni kadite, ker je na prostem. Če boste za prisotno družbo prinesli še kakšen dober napoj s sosednjega festivala, pa vas bomo imeli še raje. Se vidimo v soboto!

Comments


bottom of page