top of page

V Celju dogaja ali ko prostor dobi družbeno dimenzijo

Prostor nima le treh dimenzij. Vsaj takrat ne, ko se v njegovo uporabo vključijo različne družbeno usmerjene organizacije, kakršna je tudi naša. Naše poslanstvo, da ustvarjamo številne dogodke, namenjene mladim in mladim po srcu, nam je v čast in ponos. Zato z velikim veseljem soustvarjamo tudi mestno dogajanje v Celju to poletje.

Knežji festival piva in burgerjev 2019, Celje, Klub študentov občine Celje, vse pravice pridržane

Prvi pravi poletni vikend - če sodimo po vremenu - smo krasno izkoristili. Prejšnjo soboto smo v mestu skupaj z ostalimi organizatorji pripravili polno dogajanja na kar dveh pomemnih celjskih trgih; Glavnem in Krekovem. Prvi je gostil Knežji festival piva in burgerjev, medtem ko smo na slednjem postavili pravi plesni spektakel All in, na katerem so se pomerili različni plesalci in prejeli izjemne nagrade. Tekma ja bila na ogled vsem mimoidočim, ki so lahko tam prišli tudi do nove garderobe v izmenjevalnici oblačil in se odpočili v urbani dnevni sobi.

Celje ulicam vrača življenje in mi z njim

Pomembno je, da imamo ljudje družben prostor, kjer lahko delimo svoje interese, zanimanja, se družimo, skupaj ustvarjamo, razpravljamo, kakšno rečemo, kaj spijemo in pojemo. Življenje ni le delo in "visenje na internetu" za štirimi stenami in zaprtimi vrati, ampak tisto, kar počnemo skupaj zunaj njih, v mestu, med ljudmi, v našem družbenem prostoru. Tudi če to, kar vidimo, fotografiramo, snemamo in objavljamo na družbenih omrežjih. Dosti je vredno že, da smo prisotni in v stiku drug z drugim. Ljudje smo socialna bitja in v današnjih časih imeti možnost iti nekam ven in najti ljudi, s katerimi se lahko družimo, je enostavno neprecenljivo.

Vsako leto zato v Celju različne organizacije pripravljajo dogodke, ki so še posebej intenzivni poleti, ko imamo vsi več prostega časa in iščemo priložnosti za nove dogodivščine v našem lokalnem urbanem okolju. Tudi letos Poletje v Celju obljublja doživetja na različnih lokacijah, med njimi na Mestni plaži, prenovljenem Muzejskem trgu, v drevesni hiški, rojstni hiši Alme Karlin, v Umetniški četrti, pri Vodnem stolpu in še na mnogih znanih lokacijah. Program bo bogat in osvežujoč, zato vas vabimo, da se skupaj dobimo v mestu in prostoru damo družbeno dimenzijo.

Se vidimo tudi to poletje v Celju!

Comments


bottom of page