top of page

Vabljeni k branju že 28. Petarde

Ponosno vam predstavljamo že 28. Petardo, ki smo jo pravkar izstrelili na sceno. Tudi tokrat smo se potrudili, da vas nasmejimo, zabeležimo aktualno dogajanje študentske scene, malo pogledamo kaj še posebej uporabnega, vas povabimo na kakšen žur in malo popametujemo. Še ena dobra novica je, da smo Petardo tokrat objavili tudi v e-obliki, vseeno pa jo lahko dobite tudi tiskano pri nas. Kaj zanimivega pa si lahko preberete v tokratni številki našega študentskega časopisa?

Kot nakazuje že naslovnica, smo ob začetku študijskega leta najprej preverili, če bioritem študentov še vedno poteka po starih tirnicah. In kaj smo ugotovili? Kako poteka študentov teden? Preverite! In če slučajno mislite, da ni tako, nam zaupajte svojega pa ga bomo delili z ostalimi.

Še prej pa se posvetite pravi poeziji. V uvodniku se je samo za vas Tadej tokrat posebej potrudil in (seveda z veliko pomočjo bolj poetično nadarjenih sodelavcev) zrimal izjemno epsko pesnitev v prostem slogu. Prepričani smo, da vas bo navdušila. ;)

Tokratno kritično oko se je osredotočilo na družbena omrežja ter njihovem vplivu na našo realnost. Si sploh še predstavljamo biti brez Facebook-a? In kako digitalna realnost vpliva na naše resnično življenje ...

Sedaj pa na resnejše teme. Starejši in izkušenejši kolegi smo staknili glave in vam zaupali nekaj malenkosti, ki vam bodo lahko pomagale, da bodo vaše študijske klopi, ki jih boste gulili nekaj let, malce bolj udobne. Preberite si Nenapisana pravila predavalnice in ohranite mirno kri (prost prevod po KŠOC-u za "Stay calm and follow the rules." ).

Vabimo te, da se včlani - seveda to je naša osnovna dejavnost, zato tega ne smemo izpustiti! Postani del naše skupnosti, uživaj bonitete in se počuti doma, kjerkoli smo mi! In ko že omenjamo ... kje vse smo bili in kaj vse smo organizirali od izida zadnje Petarde, smo ovekovečili s slikami. Preveri, če se najdeš v kateri od naših fotoreportaž. In če se ne, pripiši sebi. - Mi te na ves happening vedno vabimo z odprtimi rokami in srcem. Tudi tokrat te z veseljem vabimo v novoletno Partyslavo. :)

Še ena resna tema. Študentske družine. O njih se čisto premalo govori in bojimo se, da prav zato študentski starši nimajo dovolj koristnih informacij. Zbrali smo glavne pravice študentskih staršev in jih zapisali, da si jih boste lahko prebrali vsi, ki ob študiju opravljate še nadvse zahtevno in pomembno vlogo matere ali očeta.

Čemu je namenjena evidenca študentskega dela, ki jo bo za nas vodil in vzdrževal ŠOS? Nekaj malega smo vam že namignili v eni naših novic. Če ste jo spregledali, je sedaj priložnost, da nadoknadite zamujeno.

Z vami smo želeli deliti še nekaj resnih besed o prehladih, ki jih jeseni kar ne zmanjka. Na podlagi besed mednarodno priznanih strokovnjakov smo pojasnili, kako prehladi nastanejo, kaj so njihovi povzročitelji, od kje pridejo ter kaj nam lahko zakuhajo - verjemite, da ne le povišane temperature. Če vas zanima, kako se pred njimi zaščititi, pa si to lahko preberete v našem prispevku od prejšnjega tedna, ki razkriva, kako v barviti jeseni uživati čili in zdravi.

Na hitro je z naše strani to vse - na dolgo in poglobljeno pa lahko 28. Petardo prelistate kar na naši strani.

Comments


bottom of page