top of page

Valentinovo - kako ga preživeti samski

Prevečkrat je samskim za valentinovo hudo. Najprej po decembrskem vzdušju okrevajo cel januar, nato pa še ta beden zahodnjaški praznik, ki je itak namenjen samo zapravljanju. Ni čudno, da ga še nekateri srečno zaljubljeni težko prenašajo. Pa vendar smo, kjer smo in 14. 2. bomo tudi letos preživeli tako ali drugače. Zakaj si praznika zaljubljenih torej ne bi naredili zabavnega?

Študij je čas, ko nas še dosti “razmetava” in se zato težko pustimo ujeti kakšnim ljubezenskim lovkam. Nočemo tvegati slabe vesti, ker radi potujemo, druga polovica pa za to ni preveč zainteresirana. Nimamo problemov z usklajevanjem prijateljev ter partnerja/partnerice. Ne ukvarjamo se z ljubosumjem, neutemeljenimi prepiri ali kujanji … preprosto imamo se fajn, ker smo sami in se lahko vsak trenutek odločimo karkoli, ne da bi nas pri tem vedno nekdo nekaj spraševal ali izpodbijal naše mnenje.

Potem pa pridejo prazniki. Valentinovo, če smo natančni. Vsi se parčkajo, kljunčkajo, izložbe so polne srčkastih daril in še malo pa bomo vsi dobili sladkorno od vse te "pocukranosti". Kako se torej pripraviti na praznik zaljubljencev, ne da bi ob tem izgubili živce? Imamo nekaj idej …

Vodič za samske: kako preživeti valentinovo brez para

1. Ne ukvarjajte se s tem, da je valentinovo; je pač še en četrtek. Pa ne nagovarjamo vas k zanikanju … samo zakaj bi poudarjali nekaj, kar nas moti, če lahko to enostavno sprejmemo in pustimo na stranskem tiru?

2. Obdarite se s čim. Prav ste slišali, sami sebe. Premislite, čemu se že dolgo odrekate - je to tista fina ura ali zakup mesečne karte za plavanje?

3. Če delate v kakšni pisarni, si na valentinovo kar tja pod izmišljenim imenom osebe nasprotnega spola naročite rože, košaro sadja ali kakšno sladico - naj vam bodo fovš samski in zasedeni.

4. Zavedajte se sebe - svoje osebnosti, vrednosti (emocionalne in ekonomske), sposobnosti, svojih občutij in zaznav. Naredite si seznam vseh svojih lastnosti, ki so vam v ponos in če vam bo na 14. 2. res hudo, ga preberite.

5. Naredite ultimativen valentinov žur za samske! Ni pomembno, kdo vse pride, pomembno je, da so vsi, ki se tam prikažejo, samski. In da prinesejo svojo jedačo in pijačo - vi ste tako že organizirali, zakaj bi torej še vse častili?

6. Počakajte do polnoči in potem odidite v miru spat - z zavedanjem, da na valentinov večer v posteljo niste legli sami, saj ste tehnično vanjo legli šele na dan po tem dnevu. ;)

Malo za šalo, precej zares. Ne jemljite si preveč k srcu, če ste za valentinovo samski in se zato počutite malce slabše kot sicer. Važno je, da ste zvesti sami sebi in da znate uživati življenje, tudi če ne prinaša vedno le mavric, metuljčkov in samorogov.

Pri ljubezni je pa itak najpomembneje, da imamo najprej radi sebe. - Se strinjate?

Comments


bottom of page