top of page

Vozovnice Slovenija za registrirane športnike študente in dijake

Najkrajši mesec v letu prinaša novost na področju subvencioniranega prevoza. Študentom in dijakom, ki so registrirani športniki, omogoča uporabo javnega prevoza po vsej Sloveniji. Tistim, ki že plačujejo relacijsko vozovnico, bo ta veljala tudi za ostal linijski avtobusni in železniški notranji promet, in to brez doplačila. Oddaja vloge za tiste, ki relacijske vozovnice še nimajo, pa bo možna že konec tega tedna!

Vir slike: Unsplash, avtorica: Annie Spratt

Športniki, pozor! Če imate subvencionirano vozovnico za avtobusni ali železniški promet in ste registrirani pri Olimpijskem komiteju Slovenije, boste od 1. februarja naprej lahko tudi za pot na trening ali tekmo koristili notranji javni linijski promet. Sprememba v subvencioniranju prevoza je tokrat v velik prid vsem dijakom in študentom, ki so aktivni športniki. Kako pa si ti lahko uredijo dodatno možnost koriščenja javnega prometa v okviru vozovnice Slovenija?

Registrirani športniki, ki že uporabljajo subvencionirano relacijsko vozovnico

Vsi, ki že imate subvencionirano letno relacijsko vozovnico in ste preko panožne športne zveze pod okriljem Olimpijskega komiteja ustrezno registrirani v sistem e-Šport MZI, boste razširjeno možnost koriščenja brezplačnega prevoza prejeli samodejno. Tudi pol-letne in mesečne vozovnice za relacijsko vožnjo bodo ostale nespremenjene, sprememba se bo sprožila ob nakupu nove polletne vozovnice. Vkolikor dijak ali študent uporablja tudi vozovnico za mestni promet, bo doplačilo ostalo enako.

Kaj pa če uporabljam samo mestno vozovnico ali vozovnico za 10 voženj mesečno?

Študentje in dijaki športniki, ki uporabljajo samo mestno vozovnico, bodo ob prehodu na vozovnico Slovenija morali doplačati še ceno relacijske vozovnice. Mestna vozovnica se zamenja z relacijsko. Za vožnjo v mestnem prometu bo še vedno potrebno plačevati dodatek. Podobno se bo tudi vozovnica za 10 voženj zamenjala za klasično relacijsko vozovnico, ki omogoča dnevno rabo (mesečno, polletno ali letno), za dijake in študente športnike pa bo veljal enak znesek kot za vse ostale.

Sprememba se za te registrirane dijake in študente športnike ne bo zgodila samodejno, ampak bo potrebno oddati vlogo, ki jo z več informacijami najdete na spletni strani vzhodnoslovenskega ponudnika javnega prevoza.

Comments


bottom of page