top of page

Vpis po pravilih za prehode in v podiplomske študije

Fakultete odpirajo roke za vpise v višje letnike in za vpise po pravilih za prehode. Vsi študentje, ki so uspešno zaključili izobraževanje na dodiplomskem programu in bi se radi vpisali naprej, morajo slediti prijavnemu ter vpisnemu postopku za uspešno nadaljevanje izobraževanja. Kako poteka vpis in kaj morate storiti, smo preverili pri eni izmed fakultet naših univerz in za vas povzeli v tem prispevku.

Ste v avgustu in septembru še lovili zadnje pogoje za vpis na višjo stopnjo študija ali za vpis po pravilih za prehode? Če ste jih uspešno ujeli, je čas, da pričnete s prijavnim postopkom pri vaši fakulteti preko sistema eVŠ. Postopek je enak kot za vse, ki se vpisujejo v prve letnike dodiplomskih programov, le datumi za prijavo so različni, saj jih razpisujejo same članice univerz.

Kako poteka postopek za vpis po pravilih za prehode in v podiplomske študije?

Za prijavo na podiplomski študijski program še ni potrebno, da izpolnjujete vse pogoje. Če torej še čakate rezultate diferencialnega izpita ali zagovor diplome, se vseeno prijavite in dokazila predložite naknadno. Važno je, da imate obveznosti urejene do roka za vpis, ki je praviloma do začetka naslednjega študijskega leta (razen kadar fakulteta omogoči, da se vpišete kasneje, a običajno ne kasneje kot do konca oktobra). Enako velja tudi za vpis v višje letnike po pravilih za prehode.

Prijavite se preko sistema eVŠ z digitalnim potrdilom ali uporabniškim imenom in geslom. V slednjem primeru morate prijavo natisniti in poslati po pošti. Prijavo pregledajo na fakulteti v referatu in vas obvestijo o morebitnih dokazilih, ki jih morate predložiti oziroma vas ob sprejemu povabi na vpis.

Kaj pa roki za prijavo po pravilih za prehode in v podiplomske študij?

Univerza v Ljubljani ima razpisan enotni rok za vpis v magistrske študije do 10. 9. 2019. Imajo pa posamezne članice skrajni rok lahko določen tudi drugače. Npr. Filozofska fakulteta drug prijavni rok razpisuje do 19. 9. 2019. Drugi rok za vpis na Univerzi v Mariboru določajo fakultete same, na Univerzi na Primorskem pa od petka, 13. septembra 2019, do vključno srede, 18. septembra 2019.

V vsakem primeru je dobro, da tako pogoje kot roke vpisa (datume, morebitni tretji rok) preverite neposredno na spletni strani ali na referatu vaše fakultete. Pa srečno pri prijavi in vpisu!

Comments


bottom of page