top of page

Želiš pomagati v času epidemije? Preveri, kje in kako se lahko prijaviš

Najtežje je v teh tednih za tiste, ki jim je bilo težko že prej. Zato različne humanitarne organizacije pri nas še intenzivneje delujejo in iščejo večjo pomoč zdravih prostovoljcev. Pogoj pri pomoči je seveda to, da ne povečuje ogroženosti prebivalstva, zato je pomembno, da tudi prostovoljci preverijo, ali ustrezajo zahtevam. Za svojo varnost in varnost svojih bližnjih.

Vir slike: Unsplash

Solidarnost v Sloveniji se - vsaj po informacijah masovnih medijev in družbenih omrežij - povečuje in izkazuje na številne načine. Med različnimi aktivnostmi tudi splošno znane organizacije skrbijo za nemoteno humanitarno delo. Sprejele so vse potrebne ukrepe, poskrbele za zaščito sodelavcev in se podale na še bolj intenzivno pomoč, kot smo vajeni sicer. Razdeljevanje hrane in drugih dobrin sedaj nadomeščajo dostave. Nekateri prostovoljci so morali zaradi epidemije prekiniti svoje delo in so zato potrebne nove okrepitve. Dejstvo je tudi, da se število tistih, ki pomoč potrebujejo, povečuje tudi zaradi ukrepov proti širjenju virusa.

Ker tudi na KŠOC-u razumemo pomen prostovoljstva in ga zelo cenimo, smo za zainteresirane zbrali nekaj povezav do različnih organizacij in projektov, ki jih lahko preverite:

Solidarnost je v krizah še posebej pomembna - to se izkaže vedno, ko sistem odpove zaradi dejavnikov, ki neugodno vplivajo na ekonomske tokove. Zato vsi, ki ustrezate pogojem in bi vas zanimala pomoč v teh časih, le pogumno izpolnite kakšno prijavnico in se podajte v akcijo.

Commentaires


bottom of page