top of page

Zima brez snega je lahko tudi plus

Zima je prijeten čas za tiste, ki uživajo v mrazu in snegu. Kaj pa ko snega ni? Dolgočasna pusta pokrajina nas nič kaj ne vabi v objem narave, kaj šele da bi nas pritegnila h kakšni zunanji aktivnosti. A vendar je v zadnjih dveh mesecih kar dostikrat sijalo sonce, ki nas je vabilo na plano in nam olajšalo marsikatero drgnjenje vetrobranskega stekla. Zima brez snega je lahko tudi prikladna, kaj pravite?

Vir slike: Unsplash, avtorica: Alice Donovan Rouse

Med izpiti je treba malo "prezračiti glavo", po izpitih pa bo to skoraj nujno! In morda je res, da nam letošnja zima sicer kar malo jemlje veselje, ki ga prinašajo snežne strmine, po katerih lahko drčimo na svojem najljubšem snežnem "vozilu" in se mnogi nad njo pritožujejo. Ker pač božič ni bil bel, ni bil pravi. Ker za novo leto rakete niso razsvetljevale belega ambienta, je bilo "brez veze". In ker še vedno nismo mogli naribati tistega, ki nam gre najbolj na živce, smo že kar malo živčni.

Če vas jezi, ker letos še vedno ni padel sneg, je morda čas, da se malo potolažite s pozitivnimi aspekti izostanka te bele zimske padavine. Malo za šalo, malo zares, ampak če pogledamo na družbena omrežja, bomo hitro ugotovili, da tisti, ki so se prejšnja leta pritoževali nad "zimskimi razmerami na cesti", letos "jamrajo", kje pa je ta isti sneg letos? In ja, kopne ceste so že prvi razlog za tolažbo. Hitro najdimo še kakšnega.

Manj snega ne pomeni le boljših cestnih razmer, ampak tudi manj odmetavanja, plundre in poledice, ki jo povzroča topeča se bela odeja. Tudi ledene sveče na napuščih so v času brez snega bolj redkost kot pravilo in vsi, ki se po našem mestu radi sprehodimo, zapeljemo s kolesom ali skirojem, smo veseli kopnih in suhih ulic.

Saj nič ne rečemo - bela zima je lahko nadvse romantična in tudi atraktivna, sploh ko se podamo na bele strmine. A vendar je včasih fino kovanec tudi obrniti in pogledati še drugo plat. Pa tudi če samo zato, da se malo potolažimo. :)

Comments


bottom of page