top of page

Zveza Sonček išče spremljevalce

Zveza Sonček vsako leto organizira programe, kot so terapevtske počitnice za družine s predšolskimi otroki, kamor vabi tudi prostovoljce za delo na različnih področjih.

Vir slike: Zveza Sonček


Ste pripravljeni del svojega časa nameniti pomoči sočloveku na enem od Sončkovih programov? Potem ste morda prav vi poklicani, da se Zvezi Sonček pridružite v eni od vlog, skozi katero boste lahko svoje prostovoljne aktivnosti usmerili k cilju izboljšanja kakovosti življenja nekomu, ki to resnično potrebuje.


Programi Zveze Sonček k prijavi vabijo nove spremljevalce


Zveza Sonček je zveza društev za cerebralno paralizo Slovenije, ustanovljena leta 1983, ima  status organizacije, ki deluje v javnem interesu na področju socialnega varstva, pa tudi na področju zdravstva, izobraževanja in kulture. Njena vloga je združevati petnajst regijskih  društev za cerebralno paralizo, Društvo za pomoč prezgodaj rojenim otrokom, Sonček – Športno društvo cerebralne paralize ter Sončkov klub (več preverite v predstavitvi Zveze Sonček). 


V okviru svojega delovanja vsako leto razpisujejo različne programe: obnovitvene rehabilitacije za odrasle, inkluzivne počitnice za otroke in mladostnike z oviranostmi in brez njih, počitnice za odrasle z oviranostmi in zdravstveno-terapevtske kolonije za družine s predšolskimi otroki. V programih se lahko udeležencem in organizatorjem pridružite kot spremljevalci, športni inštruktorji, delovni terapevti, socialni pedagogi, logopedi, fizioterapevti ali pa preprosto kot kreativno navdahnjene duše, ki bodo skrbele za ustvarjalne delavnice. 


V zameno za sodelovanje prijavljeni prostovoljci prejmejo denarno nagrado, urejeno bivanje na lokaciji, možnost izbire terminov in opravljanje obvezne prakse oziroma druge oblike izobraževanja ali pridobitve dodatne kvalifikacije. Vsi udeleženi pa poleg naštetega prejmejo še odlično priložnost za učenje in samopreizkušanje ter privilegij sobivanja z osebami z oviranostmi. (Več informacij najdete v letaku.) 


Kdo se lahko prijavi kot spremljevalec Zveze Sonček?


Prijave so odprte za vse mlade in starejše, dijake in študente, zaposlene, brezposelne in upokojene, ki so se pripravljeni prostovoljno udejstvovati v prej naštetih programih. Glede na vaše interese za dodatne informacije in prijavo kontaktirate naslednje predstavnike Zveze:


  1. obnovitvena rehabilitacija: Maja Bobnar (031/778 137), obnovitvena@soncek.org

  2. počitnice za otroke in odrasle: Vasja Košti (040/523 510) pocitniceodrasli@soncek.org 

  3. zdravstveno-terapevtske kolonije: Andrejka Horvat (01/534 06 67), kolonije@soncek.org 


Programi potekajo vse leto, zato časovne omejitve prijav ni.

Comments


bottom of page