top of page

Bliža se Festival prostovoljstva

Ponovno so nazaj dogodki in z njimi tudi Festival prostovoljstva, ki ga Celjski mladinski center v okviru EUROPE DIRECT Savinjska in sodelovanju z MOC za vse nas pripravlja 22. aprila 2022.


Predstavitev delovanja prostovoljcev in njihovih organizacij, spremljevalni program in razglasitev, kdo je bil NAJ PROSTOVOLJEC 2021 bodo skupaj z drugimi vsebinami potekale na petek, 22. 4. 2022, od 11. ure naprej. Zbrali se bomo na Glavnem trgu našega knežjega mesta.


Festival prostovoljstva ima pomembno vlogo v našem lokalnem družbenem prostoru


Glavni namen festivala je ozaveščanje splošne javnosti o aktivnostih, ki jih izvajajo prostovoljci ter zahvala vsem za številne opravljene ure, ki so jih ti namenili prostovoljnemu delu, navaja vabilo MCC. Vsekakor je po našem mnenju to več kot dovolj dober razlog za ta pomemben dogodek. Mnogi prostovoljci namreč delujejo tudi v naših vrstah in z veseljem jih preko formalnih in neformalnih spodbud podpiramo tudi v okviru projektov KŠOC. Dobro se namreč zavedamo, da bi v svetu, v katerem bivamo danes, življenje bilo veliko manj prijetno, če se ne bi kdaj ustavili in nekaj trenutkov namenili, da si pomagamo.


Zato program Festivala prostovoljstva ne bo zajemal le “suhoparnih” zahval, ampak bo izraz hvaležnosti do prostovoljcev izkazal na kreativen in zanimiv način. Na odru se bodo zvrstile, kulturne, plesne, glasbene in druge točke, ki jih bodo izvedli prijavljeni prostovoljci. Slednji pa se bodo lahko predstavljali tudi na svojih stojnicah. Pomemben del dogodka bo tudi razglasitev dobitnikov naziva Naj prostovoljca 2021. Kandidatki in kandidatke za Naj prostovoljce 2021 so prijavljeni v različnih starostnih skupinah in jih bo strokovna komisija izbrala na podlagi dosežkov, odgovornosti in inovativnosti pri njegovem ali njenem delu.


Prideš na Festival prostovoljstva? - Seveda!


V Celju prostovoljstvo med mladimi ni nič novega. O njem smo že govorili z dvema vidnejšima projektoma oz. programoma v naši regiji, to sta Misija človek in Božičkova tovarna daril. Morda kdo še ne ve, da obe iniciativi prihajata iz širše zastavljenih programov dveh uspešnih prostovoljnih organizacij, v katerih delujejo številni mladi Celjani. Pa vendar niso edini! Da bi jih spoznali še več, se le oglasite v MCC-ju in na predzadnji aprilski petek prisluhnite, koliko dobrega se dnevno dogaja v Knežjem mestu. 😄


Prijave sodelujočih prostovoljcev na dogodek so že zaprte, vsi pa ste 22. 4. 2022 v MCC še vedno dobrodošli kot gostje.


Comments


bottom of page