top of page

Enostavno pomagamo v Božičkovi tovarni daril

Celjsko humanitarno društvo Enostavno pomagam tudi letos organizira Božičkovo tovarno daril. Vsak, ki želi, lahko na spletu varno opravi dobrodelen nakup in polepša letošnje praznike tistim, ki to najbolj potrebujejo. KŠOC-evci smo ob tem hvaležni za priložnost, da smo tudi letos ambasadorji akcije, ki številne nasmehe obdarovancem, nam pa toplino v srcih.

Vir slik v objavi: FB KŠOC, 2016


Decembrski čas je čas za čarobnost, sneg, otroški smeh in iskrice v očeh. Bil bi res lahko poetičen, če bi se osredotočili na medsebojne odnose, človečnost, solidarnost in ljubezen. In še posebej, če nas letos ne bi še dodatno družbeno obremenile posledice epidemije ter ukrepov za preprečevanje njihovega širjenja. Na srečo imamo možnost, da kljub različnim omejitvam lahko najdemo pot pomoči sočloveku v stiski. Mi smo dobili veliko priložnost, da to storimo, zato bi jo radi delili tudi z vami.


Vsak med nami lahko postane Božičkov pomočnik


Že poznate sistem? Mnogi se verjetno še spomnimo, kako smo šli v Božičkovo tovarno daril, tam izbrali in zavili paket ter otroka, ki ga bo prejel. Koliko veselja! Pa ne samo pri otrocih, tudi mi smo uživali, kajne?


No, letos sicer zaradi ukrepov v tovarno ne moremo osebno, se pa akcije lahko udeležimo na spletu v treh enostavnih korakih:

  1. izberemo naslov otrok, ki jih želimo obdariti,

  2. izberemo darilo in

  3. postanemo Božičkovi pomočniki!

 
 

Organizator akcije je humanitarno društvo Enostavno pomagam


Dobrodelnost, prostovoljstvo in srce na mestu je vodilo mnogih mladih Celjanov in Celjank. Med njimi je tudi ekipi društva Enostavno pomagam, ki od leta 2014 organizira akcije in projekte, namenjene “osebam in družinam v socialnih in drugih stiskah po načelu humanosti, solidarnosti, sprejemanja drugačnosti in različnosti, zagotavljanja enakih možnosti za vse ne glede na njihove osebne okoliščine, socialne odgovornosti in pravičnosti” (Društvo pomagam).


Kot pravijo sami o projektu, je Božičkova tovarna daril dokaz, da božiček obstaja, saj Celjani vsako leto obdarimo več otrok iz širšega celjskega območja. Zainteresirani lahko donirajo sredstva za nakup darila, ki je tudi praktične narave in izbrano glede na spol in starost otroka, njihovi prostovoljci pa jih bodo zavili. Kot vsako leto bo poskrbljeno, da vsak otrok dobi darilo do božičnega večera.


Čas slabih gospodarskih razmer najbolj udari socialno ogrožene


Kako krize vplivajo na družbo, lahko opazi vsak, ki je sposoben pogledati dlje od svojega praga oziroma v teh, “e-časih”, iz svojega informacijskega mehurčka. Po spomladanskem prvem valu in njegovih gospodarskih posledicah, ki smo jih na svojih plečih občutili tudi študentje, je v drugem še bolj pomembno medčloveško sočutje. Takšno, v praksi. Naj bo to v obliki nasmeha in tople besede v tisto malo fizičnih interakcijah, ki so nujno potrebne ali pa, če si lahko privoščimo, v obliki sodelovanja v projektu, kot je Božičkova tovarna daril. Važno, da je od srca. 💕

Comments


bottom of page