top of page

KŠOC vodiči/tutoriali za uporabo aplikacij MS Teams in Zoom

Kdo ju še ne pozna? Zoom-a in Teams-ov vendar! Če nam je bilo prej komuniciranje preko videokonferenc tuje oziroma smo jih raje opravljali preko drugih aplikacij, verjetno med nami ni niti enega korenjaka, ki v zadnjem letu ne bi spoznal in uporabljal ene od najpogosteje uporabljenih rešitev za izvajanje študija in šole na daljavo.


Že drugo študijsko in šolsko leto sta redna spremljevalca predavanj, poleg tega pa peko obeh konferenčnih aplikacij (ki pa nista zgolj to!) lahko spremljamo tudi druge izobraževalne, družabne, zabavne in športne dogodke. Zato sta Jaka&Jaka pripravila vsak po dva vodiča oziroma, kot radi rečemo z anglizmom, “tutorial”-a za Zoom in Microsoft Teams. Vsak med njimi je zelo praktičen in usmerjen v različne potrebe uporabnikov, obenem pa kratek in jedrnat. Preverite, če bi kateri morda prav prišel tudi vam.


Zoom Vodič/Tutorial (Začetni): Spoznaj svoje orodje za delo na daljavoJaka v manj kot 5 minutah predstavi “nekaj trikov za lažjo uporabo in popestritev dogajanja”. Kako si nastavimo svoje ozadje?

Kako se malce olepšamo?

Kako poskrbimo, da ne motimo govorca na skupinskem videu?Zoom Vodič/Tutorial (Nadaljevalni): Spoznaj svoje orodje za delo na daljavoTudi drug Zoom vodič je pripravil Jaka in ga namenil tistim, ki Zoom uporabljajo za predstavljanje oziroma vsem, ki v skupinskih e-srečanjih sodelujejo aktivneje. Povabilo udeležencev, kako izključimo mikrofon drugim , kako deluje chat, kaj so “breakout rooms”, kako snemamo sestanek …MS Teams Vodič/Tutorial (Začetni): Spoznaj svoje orodje za delo na daljavo

V začetnem vodiču, ki traja slabih 21 minut, še en naš Jaka predstavi vse, kar morajo vedeti začetniki; kako ga prenesemo in kako si ustvarimo račun, če nam ga ni dodelila izobraževalna institucija, sta prva koraka k rabi tega spletnega orodja. Tutorial pa nadalje zajame še osnovne funkcije, kot so ustvarjanje skupin, dodajanje članov v skupine, različne aktivnosti, klepeti, koledar, datoteke in še nekaj podrobnosti o ekipah.


MS Teams Vodič/Tutorial (nadaljevalni): Spoznaj svoje orodje za delo na daljavo

Jaka je ustvaril tudi nadaljevalni vodič za MS Teams, ki se osredotoča na dodajanje uporabnih zavihkov in napredne možnosti sestanka. V prvi sklop, ki traja deset minut, je zajeto dodajanje vprašalnikov, spletnih strani, rokovnika … Drugi, petminutni pa omogoča vpogled v virtualno učilnico, urejanje pravic udeležencev, zapisnika sestanka, načina “Focus” …Mi smo si takoj pogledali in preizkusili, če že vse obvladamo - no, če nismo prej, pa sedaj sigurno. 😉 Da boš tudi ti na tekočem z našimi vodiči oz. tutoriali, naš kanal “pofočkaj” še na You-tube-u.


Comments


bottom of page