top of page

Misija človek tudi letos vabi k sodelovanju

Znan celjski prostovoljski dobrodelni projekt je k sodelovanju ponovno odprtih rok povabil vse, ki bi želeli prispevati potrošni material za varne hiše, krizne centre in zavetišča. So dokaz, da niti epidemija ne more preprečiti dobrih del in omogoča številne načine, na katere lahko manj srečnim darujete še pred prazničnim časom. Preverite, kako se pridružiti.


Misija človek letos širi območje lokacij svojih zbirališč


Nekoč smo lahko v zbirne centre dobrodelnega projekta, pri katerem delujejo izjemni prostovoljci, svoje materialne prispevke dostavili le v Celju in bližnji okolici. Letošnja novost je, da se lokacije zbiranja širijo tudi v druge kraje:

  • v Ljubljani so na štirih lokacijah vrata odprli Mladi zmaji,

  • v sosednji kotlini vas pričakuje Mladinski center Velenje,

  • če vam je potrošni material najbolj prikladno dostaviti Maribor, pa vas tam pričakujeta Vrtec Lovrenc na Pohorju in lll. Gimnazija Maribor.

V knežjem mestu ste tudi letos dobrodošli na Gimnaziji Celje Center in v Celjskem Mladinskem Centru.


Kaj in kako lahko prispevam


Misija človek je humanitaren projekt, ki omogoča, da tistim, ki si ne morejo privoščiti vsakdanjih potrebščin ali pa jih nimajo toliko, kot bi jih potrebovali, le-te podarimo. Osredotoča se predvsem na otroke, družine in druge posameznike, pa tudi živali, saj so dobrodelni prispevki namenjeni predvsem varnim hišam, kriznim centrom in zavetiščem.


Letos je sicer zbiranje zopet “podrejeno” ukrepom za omejevanje širjenja novega koronavirusa, a vendar imamo možnost prispevati vsi. Ekipa Misije človek bo poskrbela, da bo dovolj razkužila in se držala varne razdalje. Tudi vsi, ki bomo prispevali, se bomo držali splošnih ukrepov, si ob oddaji materiala nadeli masko, pazili na socialno distanco in če ne bomo zdravi, bomo ostali doma. Tisti, ki bi želeli material oddali po pošti, pa paket enostavno pošljete na naslov Gimnazija Celje - Center, Kosovelova ulica 1, 3000 Celje in poleg pripišete: #misijačlovek. Zbirni centri so že odprti in bodo delovali do 17. 12. 2021.


Verjamemo, da se bo tudi letos nabralo kar nekaj darov, ki bodo marsikomu še pred prazniki olajšali vsakdanjik. Tudi mi vas vabimo, da se opogumite in sodelujete, mladeničem in mladenkam Misije človek pa čestitamo in jim želimo uspešno delo še naprej.

コメント


bottom of page