top of page

Ponovno odprte prijave za nove prostovoljce Civilne zaščite Celje

Pomen prostovoljstva se še posebej izkaže v kriznih situacijah. Organizacije že zbirajo prijave za pomoč na različnih področij, kot so dostava hrane in pomoč pri vsakdanji opravilih ter podobne oblike pomoči ljudem v stiski.

Vir slike: Unsplash.


Organizacije za pomoč najbolj ranljivim ponovno računajo na prostovoljce


Že “prvi val” nam je spomladi prinesel številne priložnosti, da priskočimo na pomoč. Tudi za drugega so se že pričele zbirati prijave, pred kratkim je svojo objavila tudi lokalna organizacija.


Civilna zaščita Celje navaja naslednje okvirje pomoči:

  • dostava in pomoč pri delitvi hrane ranljivim skupinam,

  • dostava zdravil starejšim občanom v kraju prijavitelja,

  • drug naloge, s katerimi se lahko pomaga.

Prijavite se lahko, če ste zdravi in polnoletni. Mladi prostovoljci, ki se prijavijo, prejmejo natančnejša navodila kasneje.


Prijave potekajo preko spletnega obrazca, ki ga izpolnite in počakate na navodila. Pri tem Civilna zaščita Mestne občine Celje poudarja tudi, da bo pomoč namenjena izključno tistim, ki si ne morejo pomagati sami.


Zakaj prostovoljstvo?


Biti človek, ker to hočeš in ker več od finančne nagrade, no, vsaj ne neposredne, pomeni občutek zadovoljstva, da nekomu polepšaš dan ali pa vsaj olajšaš vsakdanje opravilo. Nekako tako bi lahko opisali pomoč prostovoljcev. Ta je še posebej pomembna v težkih časih, ko se soočamo z različnimi stiskami, predvsem pa so ogroženi tisti na robu družbe. Za večjo “popularnost” prostovoljstva ga mnogi skušajo bolj zanimivega narediti skozi komuniciranje izkušenj, dobrega videza v CV-ju ali podobnih “racionalnih” razlogov, da se ga lotimo. Seveda se strinjamo, da je vse navedeno res, a vendar mislimo, da je prostovoljstvo veselje že samo po sebi, nekaj, kar počnemo od srca in, seveda, brez misli na to, kako se nam bo opravljeno dobro delo “povrnilo”. Kaj pa vi?

Comments


bottom of page