top of page

Postanite gospodar časa in pometite stresom

… in to oboje kar v enem tednu! Gospodarjenje s časom in obvladovanje stresa sta veščini, ki pomembno pripomoreta k boljšemu zdravju. Primarno duševnemu, posledično pa tudi telesnemu.

Vir slike: Zveza ŠKIS s soorganizatorji


Študentje skrbimo za svoje duševno zdravje z dogodki Duševno je pomembno


Dogodke projekta Duševno je pomembno je Zveza ŠKIS v sodelovanju z drugimi organizacijami pričela izvajati v ponedeljek, 8. 11. 2021, ko je bil na sporedu prvi izmed 7 dogodkov Do nazga. V naslednjem tednu sledita še dva dogodka iz serije, na katere so vabljeni vsi zainteresirani.


Postani Gospodar časa


V sodelovanju z Zavodom Empatiko bomo v ponedeljek, 15. 11. 2021, ob 19. uri spoznali, kako lahko gospodarimo s svojim časom. “Time management” ali upravljanje s časom nam ne omogoča le večje produktivnosti in zmanjšuje prelaganja dela “na kasneje”, temveč nam omogoča, da z dobro organiziranim urnikom lažje zadihamo kljub obilici vsakodnevnih opravil.


Primarno so veščine gospodarjenja s časom bile tema delovnega procesa in zaposlenih, a vendar je jasno, da tudi študentje ob vseh obveznostih, ki jih imamo, potrebujemo orodja, ki jih bomo spoznali skozi pogovor, teorijo in individualno delo. Vse to nas čaka na delavnici Gospodar časa, na katero se pred samim dogodkom enostavno prijavimo in se je varno udeležimo preko Zoom-a.


Skupaj bomo pometli s stresom


Ne, stresa ne bomo pometli pod preprogo ali kam drugam, kjer bi se kopičil in čakal, da nas “udari”, ko se ga bi nabralo poveč. Pometli bomo temeljito, kakovostno in osvobajajoče, kot pometemo prah in smeti iz svojih študentskih sob, da lažje zadihamo in užijemo svežino sveže očiščenega bivalnega okolja.


Z Društvom študentov psihologije Slovenije bomo spoznali, kaj je stres, kako na nas vpliva, kje se skriva in nas obremenjuje, ko se tega niti ne zavedamo dobro. Da pa bomo z njim tudi dobro pometli, bosta članici DŠPS predstavili tudi načine, kako se s stresom soočiti in ga obvladati na miselni in telesni ravni. Na Zoom konferenco dogodka Pometi s stresom se prijavite do samega dogodka, ki bo potekal 17. 11. 2021.


Spremljaj, prijavi se in pridobi nova praktična znanja brezplačno


Vsi dogodki v sklopu projekta Duševno je pomembno, ki poteka v letošnjem novembru in decembru, so brezplačni in sofinancirani s strani Urada RS za mladino in Mestne občine Ljubljana. Zato sledi objavam dogodkov Zveze ŠKIS še naprej in se za udeležbo pravočasno prijavi.

Comments


bottom of page