top of page

Pravila za igro beer pong

Igra Beer pong postaja čedalje bolj priljubljena ne le med študenti, ampak tudi na splošno. Da se ne bomo vedno znova prepirali glede pravil, smo jih tokrat za vse objavili še med našimi novicami. Priporočamo, da jih pred igro vsaj na hitro preverite!


Vir slike: Unsplash


Koliko igralcev potrebujemo za partijo beer pong-a?


Čisti začetniki morda še niti ne veste, da se beer pong običajno igra v parih. Tudi naše tekmovanje je namenjeno tandemom, ki bodo skupaj nastopili v boju za zmago 25. 3. 2023. Seveda je igra v dvojicah bolj zanimiva in družabna, a lahko ga igramo tudi “ena-na-ena”.


Kako poteka igra in kaj moram narediti, da zmagam?


Igra beer pong-a se začne s postavitvijo kozarčkov na mizo, ki jo namenimo prav tej igri. Vsaka ekipa ima običajno 10 kozarčkov, ki jih postavimo v obliko trikotnika (lahko tudi manj, če želimo, da se igra konča hitreje). Na nasprotni strani mize bodo predstavniki ene ekipe poskušali zadeti lončke druge, to pa lahko počnejo na več načinov. Prvega “metalca” določimo “po principu Očesa”; tekmovalca gledata en drugemu v oči in ne da bi umaknila pogled, vržeta žogici za namizni tenis proti nasprotnikovem lončku. Tisti, ki zadane, začne igro.


Ekipi se pri metih izmenjujeta, razen kadar ena ekipa zadane lonček nasprotne, meče še enkrat. Z metanjem lahko v primeru novega zadetka še vedno nadaljuje. Vendar mora pred tem “klicati” pravilo “ogrevanje”, po tretjem zadetku pa “on fire”. Sicer mora naslednji met prepustiti nasprotniku. Vsak zadet kozarček se umakne iz igre, dokler ena od ekip ne zadane zadnjega. Po tem metu lahko ekipa, ki ostane brez kozarčkov, poskusi še zadnjič. Če ji uspe na ta način zadeti vse kozarčke nasprotnika in izid izenačiti, se igrajo podaljški s tremi kozarčki.


Še nekaj pravil, ki se jih je potrebno držati:

  • Vsak igralec mora pri metu komolec ali zapestje (doličimo pred začetkom) zadržati za robom mize.

  • Če se žogica meče z odbojem, je nasprotna ekipa ne sme izbijati, če se meče brez odboja, jo lahko.

  • Če žogica v kozarček pade “po nesreči”, se kozarček izloči.

  • Če po nesreči tekmovalec zbije svoj kozarček, se kozarček izloči.

  • Če se žogica v kozarčku zavrti, preden pade vanj, jo lahko ali izbijete ali izpihete. Slednje je potrebno določiti pred začetkom igre.

  • Če se žogica odbije nazaj od nasprotnikovega kozarčka, jo lahko mečete ponovno, ampak izza hrbta.

  • Pri metu na odboj se v primeru zadetka umakneta dva kozarčka. Zadet in še en po izboru ekipe, ki ne meče.

Obvladate že vsa pravila? Potem se nam pa le pridružite! Prijave sprejemamo za pare in posameznike, ki jim bomo pare določili pred samim turnirjem.


Več o pravilih najdete na spletnem mestu www.beer-pong.eu

Kommentare


bottom of page