top of page

Tečaj za voditelja čolna in tečaj VHF ponovno v Celju

Člani KŠOC se lahko tečaja za voditelja čolna, tečaja VHF GMDSS ali obeh skupaj udeležite po znižani ceni. Preverite termine in se prijavite še danes!
Klub študentov občine Celje organizira številne dogodke, ki lahko mladim in drugim zainteresiranim prinesejo dodatne kompetence na različnih področjih. Med njimi je tudi tečaj voditelja čolna. Če si želite opravljati izpit in se tečaja še niste udeležili (ali pa morda dosti vsebine pozabili), se nam lahko pridružite letos od 10. do 12. maja v predavalnici MCC in se z nami podate skozi navtične zakone in pravila.


Celovito zastavljena tečaja z vsemi potrebnimi pripomočki


Navtična znanja pokrivajo različna področja. Za nekatera si je potrebno vzeti kar nekaj let študija, medtem ko so nam druga dostopna v nekajdnevnih tečajih, ki nam pomagajo usvojiti znanja za pristop k formalnemu izpitu. 


Tečaj za voditelja čolna, ki ga organiziramo KŠOC, obsega 10 učnih ur in je namenjenih pripravi na izpit za voditelja čolna dolžine do 24 metrov. Tečaj, podobno kot lani, poleg potrebnih pripomočkov prinaša 10 učnih ur na temo navigacije, motoroznanstva, pravil o izogibanju trčenju na morju, meteorologije, mornarskih del in veščin ter pomorskih predpisov.


Ob tečaju voditelja čolna lahko opravljate tudi tečaj, ki je priprava na ločen izpit iz navtične komunikacije preko sistema VHF (very high frequency), namenjenega oddajanju in sprejemanju signalov za stisko oziroma splošno pomorsko prometno varnostno komunikacijo z obalo in drugimi plovili. Vsebinsko bo tečaj, ki ga lahko opravljate ločeno ali skupaj s tečajem za voditelja čolna, zajemal pravila o radijski službi in osnove radiotelefonije.


Opravljeni tečaji niso pogoj za pristope k uradnim izpitom, so pa v veliko pomoč pri pripravi nanje.


Znižani ceni tečajev za študente


Študentje, včlanjeni v KŠOC, imamo znižano ceno tečaja, in sicer:

  1. 60 evrov za tečaj voditelja čolna (redna cena 90 evrov) ter

  2. 50 evrov za VHF GMDSS (redna cena 50 evrov).


Ker se termina tečajev ne pokrivata, se lahko udeležimo obeh in tako pridobimo znanje obeh področij, pomembnih za varno in zanesljivo plovbo po morju. Tečaj VHF GDMSS bo potekal v petek, 10. 5. 2024 od 17. do 20. ure, tečaj za voditelja čolna pa v soboto, 11., in nedeljo, 12. 5. 2024 od 9. do 13. ure. Prijave so obvezne.


Za več informacij sledite dogodku na družbenem omrežju Facebook.

Comments


bottom of page