top of page

Vas zanima več o štipendijah? Udeležite se spletnih predstavitev!

Spletna predstavitev štipendij je odlična priložnost za bodoče ali trenutne dijake in študente, da preverijo možnost te oblike finančne pomoči v času izobraževanja v srednji šoli ali na fakulteti.


Če ste v dilemi, prisluhnite spletni predstavitvi štipendij


Mnogi dijaki ali študenti niso prepričani, če so do določenih vrst štipendij upravičeni, nekateri, ki izpolnjujejo pogoje za več vrst štipendij, ne vedo, katero izbrati, spet druge zanima, kaj štipendijsko razmerje sploh pomeni in kakšne so pravice ter obveznosti, ki iz njega izhajajo. Za vse so odgovore pripravili na Javnem štipendijskem, razvojnem, invalidskem in preživninskem skladu Republike Slovenije, predstavljajo pa vam jih preko spleta v več terminih.


Zanimanje veliko, odprti dodatni termini predstavitev


Štipendije lahko znatno pripomorejo k dvigu življenjskega standarda dijaka ali študenta. Res je, da so še vedno prenizke, da bi pokrile vse stroške, a vendar lahko vsaj malo pomagajo in jih je več kot smiselno izkoristiti. Zainteresirani dijaki in študentje se tega še predobro zavedajo, saj se termini predstavitev nezadržno polnijo. Zato Sklad odpira nove, ki nas čakajo že naslednji mesec. Zoisovo štipendijo, štipendije Ad futura za mednarodno mobilnost ter štipendijo za Slovence v zamejstvu in po svetu predstavlja sklad sam. Prav tako vas bodo usmerili k virom informacij o drugih štipendijah, med njimi tudi državnih in kadrovskih.


Spletne predstavitve se še lahko udeležite ob sredah, 2., 9. in 16. marca 2022, ob 16.30 preko video konference. Zadnja objava predstavitev navaja tudi termin v četrtek, 10. 3. 2022 ob peti uri popoldne, a je ta že zapolnjen. Prijavite se preko obrazca, povezavo na predstavitev pa prejmete na naveden e-naslov vsaj dve uri pred dogodkom.

Bình luận


bottom of page