top of page

Začel se je drugi del projekta Duševno je pomembno

Zveza ŠKIS organizira novo serijo dogodkov v sklopu projekta Duševno je pomembno. Prva delavnica z naslovom Iskanje lastnega smisla je potekala 31. marca 2022, čaka pa nas še 9 dogodkov, v sklopu katerih se bomo poglobili v duševnost.

Vir slike: Unsplash


Zakaj se je pomembno poznati?


Poglabljanje v lastno duševnost se morda komu zdi precenjeno. Po drugi strani pa se v sodobnih časih čedalje bolj poudarja prav ta del posameznikovega zdravja. Torej, poleg telesnega ravnovesja je bistven del zdravja tudi ravnovesje v duševnem smislu. Slednjega pa veliko lažje dosežemo, če se dobro (s)poznamo. Kajti šele ko vemo, kdo smo in kaj je naš smisel, mu lahko sledimo in dosežemo tisto, kar nas žene naprej.


Prvi dogodek v pomladni seriji Duševno je pomembno (prva se je pričela že novembra lani) je potekal v četrtek, 31. 3. 2022 preko spletne platforme Zoom. Udeleženci so dobili informacije, kako se globlje spoznati in najti svoj smisel. Že v antični Grčiji so filozofi preučevali, kako doseči notranje zadovoljstvo, biti funkcionalen del družbe in slediti svojemu notranjemu potencialu, ki bi nas naj spremljal že vse življenje. Ko ga spoznamo in stopimo na življenjsko pot, po kateri bomo svojemu notranjemu poslanstvu sledili, se nam lahko odpre marsikaj. Lažje bomo premagali nezadovoljstvo in občutke ujetosti v pričakovanja sebe in drugih, saj bomo vedeli, kdo smo in kaj je naš smisel.


Dokler pa ga ne poznamo, smo lahko po merilih naše okolice še kako uspešni, a bomo v sebi nesrečni. Iskanje potrditve zunaj nas samih nas lahko privede do občutkov osamljenosti in to celo v širokem krogu prijateljev ali znancev. Moč, ki torej izhaja iz spoznanja lastnega smisla, je tista, ki nam lahko pomaga živeti polnejše, bolj zadovoljno in pozitivno naravnano življenje. Vsem udeležencem dogodka zato želimo, da bi našteto našli.


Čaka nas še 9 dogodkov v sklopu projekta


Zveza ŠKIS bo v naslednjih mesecih organizirala še 9 dogodkov v drugi seriji projekta. Vsi bodo namenjeni spoznavanju duševnosti, pridobivanju orodij za izboljšanje psihosocialnega počutja ter razvijanju lastnega potenciala preko odkrivanja svojega notranjega sveta in razumevanja ravnanja, ki iz tega izhaja. Dogodke v sklopu projekta sofinancirata Urad RS za mladino in Mestna občina Ljubljana, za udeležence pa so brezplačni.


Bi se želel/-a pridružiti tudi ti? Spremljaj novice Zveze ŠKIS in se hitro prijavi ob objavi naslednjih dogodkov v sklopu projekta Duševno je pomembno!

留言


bottom of page