top of page

Želiš ponuditi brezplačno individualno učno pomoč? Prijavi se!

Vsi študenti, ki sami študirajo predmete, neposredno povezane s srednješolsko snovjo, so vabljeni, da se pridružijo projektu brezplačne učne pomoči. Časi, v katerih smo se znašli, kličejo po sodelovanju in medsebojni podpori med študenti in dijaki, zato le preveri, če bi se morda projekta udeležil(a) tudi ti.

Vir slike: Unsplash


Resor za študijsko problematiko ŠOU se je lotil projekta »Brezplačna individualna učna pomoč za dijake«, ki ga bodo izvajali od sredine marca do konca šolskega leta preko video-konferenčnega sistema Zoom.


Individualna učna pomoč je v času šole na daljavo še bolj pomembna


Izobraževanje na daljavo ima prednosti in slabosti. Med slednjimi strokovnjaki izpostavljajo predvsem pomanjkanje osebnega stika in slabši prenos znanja. Težave dijakov, ki se težje osredotočijo in motivirajo za šolske obveznosti, so se v zadnjem šolskem letu še poglobile.


Študentje kot verodostojen vir znanja


Na ŠOU menijo - in mnenju se pridružuje tudi KŠOC - da smo študentje verodostojen vir znanja, ki ga lahko brez kakšnih zadržkov prenašamo na srednješolce, ki tekoči snovi med skupinskimi videokonferencami težje sledijo. Ideja je, da vsak prijavljen študent dobi enega ali dva dijaka, ki jima bo, sicer še vedno na daljavo, a pomagal individualno z rednimi kontaktnimi urami enkrat tedensko.


Si za, da nameniš nekaj prostega časa za skupno dobro? Potem se pa le prijavi preko obrazca!


Commenti


bottom of page