top of page

Da bo veseli december vesel za vse

Pridružite se kakšni dobrodelni iniciativi ali pa se na pot prijaznosti do sočloveka podajte v lastni režiji. Ni pomembno, kako, pomembno je, da sledite svojemu srcu, ki dobro ve, da razveseliti nekoga drugega največkrat pomeni razveseliti tudi samega sebe.

Vir slike: Unsplash


Včasih je dovolj samo prijazna beseda


… ali gesta, kot je nasmeh. Že drugo leto zapored se med decembrskim časom, ki je običajno bil namenjen druženju, voščilom in skupnim praznovanjem, soočamo z omejitvami druženja. Verjetno je že marsikdo med nami opazil, da se poleg fizičnega medosebnega distanciranja vse bolj povečujejo tudi prepadi med različno mislečimi.


Morda so prav prazniki, ki prihajajo, priložnost, da damo razlike na stran in se sprejmemo kot ljudje. Namenimo prijazno besedo pohvale izmučeni prodajalki ali poštnemu uslužbencu. Se nasmehnemo vozniku, ki je v naglici spregledal rdečo luč na semaforju in nas skoraj zbil na prehodu. Pohvalimo kolega, ki je garal za predstavitev seminarske naloge v predavalnici. Vedno se najde kakšna prijazna beseda, pogled, nasmeh. Če le nosimo prijaznost v srcu. Včasih celo pomaga, da jo aktiviramo, ko se sami ne počutimo najbolje, saj nas lahko ogreje enako kot tistega, ki mu je namenjena.


Sodelovanje v raznih dobrodelnih in drugih prazničnih iniciativah


Že samo v našem okolišu se najdejo številne priložnosti za dobrodelnost. Misija človek, Božičkova tovarna daril in mnogi drugi dobrodelni projekti vas vabijo, da se pridružite. Ali pa vsaj delite, če menite, da poznate koga, ki bi ga to utegnilo zanimati. Aha, pa še to! Če so vam bolj po okusu daj-dam praznična udejstvovanja, se le hitro pridružite naši igrici Secret Santa na daljavo. 😊


Kaj pa toplina domačega okolja?


Dom je kraj, kjer je najlepše. Razen, ko ni. Kot pravijo nekateri šaljivci - če misliš da si dosegel notranji mir, ga preizkusi na praznični večerji z domačimi. V vsaki šali je malo resnice, kajne? Včasih si prav med prazniki zaradi močnejših čustev “najedamo” in se zato težje veselimo vsega lepega, kar lahko doživimo skupaj. Kaj če bi se letos zavestno odločili, da, preden rečemo ali storimo kakšno “neumnost”, dvakrat vdihnemo in raje najdemo repliko bolj prijetnega ali prijazno šaljivega značaja? Je kje kak junak ali junakinja, ki si upa sprejeti tak izziv? 😉


Torej, če povzamemo, veseli december se začne na domačem pragu in širi naokoli z dobrimi dejanji, besedami, voščili, predvsem pa sprejemanjem drugačemisečih in strpnostjo do dogodkov, ki nam radi najedajo živce. Bodimo dobri do sebe in lažje bomo dobri do drugih - pa tudi obratno, bodimo dobri do drugih in začutimo, kar je dobrega v nas samih. Kakorkoli preprosto se že sliši, v resnici je preprosto točno toliko, kot smo na to pripravljeni sami.

Comentários


bottom of page