top of page

Niti koronavirus ne zaustavi študentske krvodajalske akcije!

Študentje smo vedno za akcijo, ko gre za dober namen. Sploh za krvodajalsko, ki tudi letos poteka po vsej Sloveniji, le organizacija je prilagojena trenutnim razmeram. Kdaj, kako in kje lahko tudi ti častiš pol litra, preveri v nadaljevanju prispevka.

Vir slike: Kampanja Častim 1/2 litra


Biti človek je poslanstvo, ki nam ga ne more preprečiti niti koronavirus. Zato so naše študentske organizacije skupaj s študentskimi klubi ponovno aktivirale vsa svoja občila za klic k pomoči sočloveku v eni najplemenitejših oblik - darovanje krvi.


Postopek udeležbe v akciji “Častim 1/2 litra”


Že lanska študentska spomladanska krvodajalska akcija z naslovom “Častim 1/2 litra” je potekala pod posebnimi pogoji, tako da redni krvodajalci postopek že obvladajo. Vsi ostali pa sledite spodnjim napotkom.


Kri lahko po predhodnem dogovoru daruje vsak, ki izpolnjuje pogoje. To lahko pomeni, da je oseba na odvzem krvi povabljena po SMS sporočilu, na katerega se lahko po svoji presoji in želji odzove s klicem. Če takšnega SMS-a ne boste prejeli, a bi kri vseeno želeli darovati, se lahko na odvzem naročite tudi sami.


Pogoji, pod katerimi se lahko akcije udeležimo, so zaradi epidemioloških razmer malce dodelani in še bolj je pomembno, da jih dobro preverimo. Pred prijavo zato enostavno sledite postopku aplikacije, ki vam bo pomagal določiti, ali ste primeren/-na kandidat/-ka za krvodajalca.


Lokacije akcije in redni termini centrov za darovanje krvi


Lokacije odvzemov lahko preberete iz spodnje slike, kontakt pa na strani ZTM.

Vir slike: Kampanja Častim 1/2 litra


Za namene krvodajalske akcije je možno tudi darovanje v drugi regiji, zato so na spletišču Zavoda RS za transfuzijsko medicino objavili posebej prilagojeno izjavo. Poleg tega, da jo natisnete in izpolnite, morate pri prehodu regijske meje pokazati tudi dokazilo. Kot navaja ZTM: “Za dokazilo o udeležbi na krvodajalski akciji velja:

  • SMS povabilo na krvodajalsko akcijo,

  • potrdilo o udeležbi na krvodajalski akciji,

  • klic na telefonsko številko transfuzijskega centra ali navedeno v SMS povabilu,

  • krvodajalska izkaznica.”

Comments


bottom of page