top of page

Sveža informativna brošura Fiksno študent

KŠOC vsako leto za študente pripravi obsežno informativno brošuro, kjer najdete odgovore na vsa najpogostejša vprašanja, pa tudi mnoga druga, ki vam lahko olajšajo študentsko življenje. Kaj smo vam pripravili letos?

Članstvo KŠOC

Seveda smo vas v uvodu morali povabiti, da se nam pridružite, kajti članstvo v klubu KŠOC pomeni številne ugodnosti, tudi popuste pri vstopnicah in druge “cukrčke”, s katerimi vas radi pocrkljamo. Včlanite se lahko vsi, ki živite v UE Celje in imate status dijaka ali študenta. Preverite več podrobnosti o lokaciji kluba, uradnih urah in kontaktih ter se včlanite čim prej.


Vpis v prvega in višje letnike

V brošuri boste našli vse pomembne informacije za prvi vpis oziroma vpis v prvi letnik (velja tudi, če se prepišete). Datumi prvih prijav se običajno pričnejo že v februarju in marcu, glede na povratno informacijo o sprejemu pa se potem še vpišete. Kot pravi Fiksno študent: Pozor! Prijava ni enaka vpisu! Poleg prve so opisani tudi postopki vpisa v višje letnike, višje stopnje, pa tudi zaporedni in vzporedni ter razlika med rednim in izrednim študijem.


Študentska “sociala”

Status študenta, ki ga pridobimo z vpisom na študijski program, kadar izpolnjujemo še ostale pogoje, nam zagotavlja marsikatero pravico. Ne le do dokončanja študija pod pogoji, ki so veljali ob vpisu, temveč je status študenta tudi osnova za kritje zdravstvenega zavarovanja, študentsko prehrano, subvencionirano bivanje in prevoz. Sprememba se zgodi po 26. letu, ko študent ne more več opravljati študentskega dela preko napotnice in si mora tako obvezno kot dopolnilno zdravstveno zavarovanje kriti sam.


Kaj še lahko najdemo v brošuri Fiksno študent 2021/22?

Poleg naštetega so avtorji zbrali tudi informacije o štipendijah: državni, zoisovi, kadrovski, štipendiji o deficitarnih poklicih, štipendiji Ad futura in štipendijah za slovence v zamejstvu in po svetu. Štipendije so sicer kar vredu dohodek, ampak mnogi študentje se odločajo tudi za študentsko delo, ki je prav tako podrobneje predstavljeno v brošuri. Za konec pa lahko v njej najdete še pojasnilo glede posebnega statusa študenta in predstavitev podrobnosti o zdravstvenem zavarovanju in zdravstvenih storitvah za študente. Brošura se zaključi še z nekaj splošnimi podatki o študiju in o samem klubu KŠOC.


Če še nimate svoje brošure Fiksno študent za študijsko leto 2021/22, jo lahko dobite na info točki ali pa jo prelistate na našem spletnem mestu.Comments


bottom of page