top of page

Nov val, stari ukrepi

Javno življenje se ponovno ustavlja. Poleg vračanja dijakov, osnovnošolcev in vrtčevskih otrok nazaj iz vzgojno-izobraževalnih zavodov bomo na odprtih javnih krajih nosili maske, ne bomo prehajali meja in se ne bomo smeli zbirati.

Vir slike: Unsplash


Nič novega, bi rekli. No, edina novost je, da se bo tokrat o spremembi odločalo do 12. 4. 2021, torej bo prvoten načrt ustavitve javnega življenja, ki ga po javnih objavah priporoča stroka potrebno presojati v roku 11, in ne 14 dni.


Dijaki spet domov


Dijaki so se komaj vrnili v šole, pa bodo spet vsi vsaj 6 dni delali na daljavo, za študente ni bistvenih sprememb, saj smo izobraževanja po Zoomu in Teamsih že tako vajeni, da se bojimo, če bo življenje sploh še kdaj teklo “po starem”.


Novosti pri ukrepih malo, večinoma so vezane na testiranja ali cepljenja


Kulturni, športni, verski in mnogi drugi objekti (poleg izobraževalnih) se s 1. aprilom zapirajo. Izjema so športniki, ki jim je dovoljeno tekmovati. Ostali pa se lahko rekreiramo na prostem v regiji prebivališča, tudi skupaj z drugimi ožjimi družinskimi člani ali člani istega gospodinjstva. Brez posebnih pogojev bodo odprte le nekatere dejavnosti, na primer trgovine z živili pa bodo morale organizirati cepljenje zaposlenih vsaj enkrat tedensko.


Vsi ukrepi so natančneje opredeljeni na spletnem mestu vlade.Dragi vsi, ki to berete, dovolite, da se za komentar situacije poslužimo kar velikonočnega voščila ravnatelja ene celjskih gimnazij: “Veselo veliko noč vam želim in da ne bi obupali nad logiko. Hvala za pozornost, ostanite še naprej z nami in nasvidenje!”


P.s. Pa pridno spremljajte naše e-dogodke, da se vsaj malo podružimo tudi v času “lockdown”-a. :)


Comentarios


bottom of page