top of page

Pusti nam žareti! Osvetljujemo problematiko in pozivamo k podpori

Pusti nam žareti ni le slogan, ampak sporočilo z globljim pomenom. Jemati, se odločati, kot trenutno se, in posledično ugašati naše delovanje pomeni nič drugega kot uničevati pozitiven vpliv študentskih klubov v lokalnih skupnostih. Ne bomo se pustili ugasniti! Saj je to naša odgovornost ne le do študentov, temveč do vseh, ki jih zastopamo in zanje delujemo.


Akcija Pusti nam žareti kot enoten odziv študentskih klubov na aktualno problematiko splošne ignorance do študentov in drugih mladih


Sprejemanje odločitev brez omogočenega socialnega dialoga. Problematika mobilnosti dijakov in študentov. Bivanjska problematika.Omejevanje sredstev za delovanje študentskih klubov. Te in še druge problematike, s katerimi se srečujemo vsi študenti, želimo osvetliti z enoto akcijo s sloganom “Pusti nam žareti”. Vabljeni, da se nam pridružite s podporo, tako da izpolnite obrazec na posebni strani, ki jo je s tem namenom objavila zveza ŠKIS.


Skupaj osvetliti in pomagati ozavestiti s kampanjo za aktivacijo mladih


Cilj naših vsebin in namen našega dela je izboljševanje standarda življenja študentov in dijakov v lokalnih okoljih. Omejevanje sredstev na podlagi odločbe ZIPRS2122 bo naše delovanje močno prizadela in posledično oškodovala tudi študente. Pogosto smo namreč edini, ki v svojem lokalnem okolju mladim omogočamo prav njim namenjene projekte. Organiziramo, izvajamo, koordiniramo ali drugače podpiramo kulturne, izobraževalne, družabne, družbene in druge povezovalne aktivnosti tistega dela skupnosti, na katerega je bilo v trenutnih razmerah enostavno - pozabljeno.


Predlogi, nagovori, opozorila … nič ni zaleglo. Kam rezultirajo trenutne odločitve odgovornih glede položaja študentov, dijakov in drugih mladih, katerih socialno-ekonomsko stanje je že več let zaskrbljujoče, letos pa še hujše, želimo s kampanjo Pusti nam žareti osvetliti še bolj. Iz preprostega razloga: želimo biti slišani, ne pozabljeni. Prihodnost bi morala biti v naših rokah, saj nam zanjo ni vseeno.

Pomagaj nam in se pridruži, da skupaj nagovorimo odgovorne v imenu naše prihodnosti: Pustite nam žareti!

Comments


bottom of page