top of page

Uresničuje se scenarij študija na daljavo

Univerze in članice so bile nanj pripravljene. Prav tako zasebne fakultete. Tudi študenti nimamo več kaj dosti izbire, saj bomo v svojih individualnih okoliščinah vsak po svoji moči prav tako sledili študijskemu procesu, kot so nam priporočili. Na daljavo. Nekatere izjeme, ki vstop in izvedbo pedagoškega procesa na fakulteti dopuščajo ob ustreznem evidentiranju in upoštevanju drugih ukrepov.


Vir slike: Unsplash.


Znanstveno-izobraževalne institucije skladno z ukrepi posredujejo študentom navodila, kako ravnati od “razglasa rdečih regij”, v kateri sodi tudi UL. Kljub neuvrstitvi obalno-kraške, goriške in podravske regije v najhujšo barvo pa je omejevanje gibanja odrejeno tudi v teh območjih Slovenije in torej sprememba velja tudi za tamkajšnje študente. Ena od bistvenih razlik glede na smernice, objavljene pred začetkom semestra, uporaba mask ni več priporočljiva, ampak obvezna, kot prikazuje tudi dokument, objavljen na spletišču UM. Prav tako večina fakultet s hibridnega sistema s ponedeljkom prehaja na izvajanje procesa na daljavo v čim večji meri.


Univerze in fakultete se vračajo k študiju na daljavo, maske in ohranjanje razdalje obvezno povsod


Danes smo na hitro preverili objave na spletnih mestih univerz ter nekaterih fakultet. Podobno kot do sedaj sta tako Univerza v Ljubljani kot Univerza na Primorskem na svoji posebej dodeljeni sekcijami spletne strani objavili osvežene napotke za izvajanje študijskega procesa. Ti se naj v čim večji meri izvajajo na daljavo, v prostorih članic ter povezanih organizacijah pa je še vedno dovoljeno opravljati praktično delo, kot so laboratorijske vaje in ostale aktivnosti, ki jih ni mogoče izvesti od doma. Tudi predavateljem bo čim bolje omogočeno delo na daljavo, maske pa so sedaj obvezne v vseh prostorih poleg zagotavljanja varnostne razdalje (razen izjem, ki tega ne dopuščajo).


Študentski domovi še odprti, izredna pravila dodatno poostrena


Odprti ostajajo študentski domovi, še vedno se tam ne da izvajati karanten in v splošnem še veljajo izredna pravila, poleg že navedenih pa tudi dopolnitve, povezane z zadnjimi splošnimi ukrepi. Stanovalcem ŠD LJ je potrebno upoštevati enake dodatne ukrepe, kot veljajo za vse tako zaprte prostore kot zunanje površine. Torej tudi tukaj boste morali ob uporabi športno-rekreativnih površin na prostem nadeti maske. Pozornost se splača nameniti tudi temu, da zadnja pravila, ki so nam jih posredovali pristojni, vključujejo tudi izrecno zapoved nošenja maske preko nosu, torej t. i. “pravilno nošenje mask”, ki je že nekaj časa tudi predmet javne razprave.


Preberite si več podrobnosti na posameznih spletiščih univerz in fakultet:Comments


bottom of page